Totemállatok - a Farkas ereje


... január és február a farkasok hava...

"Tökéletesen és határozottan megbízom a bennem lévő irányításban.
  Megnyugszom belső középpontomban."


Szerte a világon az ősi törzsi kultúrákban a farkas nagyra becsült totemállatnak számított, az indián kultúrában vezetőnek és tanítónak tekintették. A farkas arra szólít fel bennünket, hogy nézzünk szembe saját és rokonaink múltjával, gyógyítsuk meg a sebeket, mert nem tudunk sorsunk elől elmenekülni.
Ha eléri a farkas a területünket, akkor felkészít arra, hogy rátérjünk  a holdfény ezüstös ösvényére, bízzunk belső irányításunkban. Bevezet a rituáléba, amely segítségével a bennünk  lakozó erőnkkel, a magasabb rendű önvalónkkal kerülhetünk kapcsolatba. Lelki vezetőként biztos ösztönnel, finom érzékekkel, saját erőnkbe vetett bizalommal, belső rejtettséggel és melegséggel lát el bennünket. Megtanít alkalmazkodni a körülményekhez úgy, hogy közben mégis saját látomásunkat követjük.


Megtanuljuk tőle, hogyan fogadjuk be az üzeneteket bensőnkbe, majd hogyan kövessük őket. Elvezet oda, ahol gyógyulásra szorulunk, és számos lehetőséget ismer az erő megőrzésére és átadására, éppen a nehéz időkben. Azt is megmutatja, hogyan aktiválhatjuk öngyógyító mechanizmusunkat. A falka meglátogat, és segít megszabadulni a kötöttségektől, démonierőktől, és a múltunkból származó negatív hatásoktól. Végül elvezet a bennünk lévő teljességhez és gazdagsághoz. Mivel társas lény, aki magasan fejlett, gazdag kommunikációs rendszerrel, kialakult mimikával és széles hangskálával rendelkezik,ezért megmutatja, hogyan fejezhetjük ki magunkat tisztán, érthetően és egyértelműen, ezáltal pontos határokat szabva. A farkas oldalán  megtanulunk élni, alkalmazkodni és mozogni a családon, a közösségen, és a területünkön belül. Ha eljött az időnk, akkor megtanít előállni és átvenni a vezetést. Megtanít harcolni, nyilvánvalóvá teszi az alázat titkát, mert csak az képes uralkodni, aki szolgálni is tud. Ha a farkas kihajt a falkájából, akkor az felhívás saját erőnk felhasználására, saját falka alapítására és irányítására.
A farkas bundáját a sámánok szellemi síkon köntösként használják, a farkas szőre az irányítás jele, a fogaiból készült amulett erőt és belső kitartást ad. Az indián horoszkópban a szeretetért és az érés folyamatáért felel. A farkas erejével rendelkező emberek a klán nagy gyógyítói és védelmezői közé tartoznak. A farkas amulett a vezetést, védelmet és a lélek hívó szavát jelképezi.


Kövei: jáde, ónix, sárga topáz, 
Színei: fekete, fehér, vörös, ibolyakék,
Elemei: föld, levegő, éter 
Tarot-ban az Igazságosság lapját rendeljük mellé
"Ismerjük meg a szabályt, mielőtt áthágjuk" 

Forrás/ Jeanne Ruland Az állatok ereje végigkíséri életünket