...hogy könnyebben menjen a tanulás...

 Nem lehet elég korán kezdeni...Fejlett világunkban a gyerekek többsége már az óvodában tud olvasni, írni. Az iskola első osztályában ezek a gyerekek gyakran unatkozni szoktak, mert nehéz a figyelmüket lekötni, viszont azok, akik azzal a "hátránnyal" indulnak, hogy nem tudnak, nagy terhekkel és kudarcokkal állnak szemben. A sok sikertelenségből sok nehézség születik.
Gyakori, hogy szülők panaszkodnak arról, hogy gyermekük nem tud koncentrálni a tanulásra, elkalandozik lecke írás közben, nem elég kitartó a figyelme, nehezen áll neki a feladatának, lusta...és még sorolhatnám.
Nagy probléma az is, hogy sok gyereknek kevés,vagy nincs önbizalma, és ezek a gyerekek legtöbbször görcsösen akarnak  megfelelni szüleiknek,környezetüknek. A megfeleléstől azonban csak rosszabbodik a helyzet, gyakran blokkolnak le egy - egy felelés, vagy vizsga alkalmával. 
 Mit tehetünk ezekben az esetekben? Elsősorban bátorítsuk őket, biztosítsuk szeretetünkről, és támogatásunkról, mert néha egy- két szó is csodára képes. De ha ez nem lenne elég, akkor szívből ajánlom az alábbi eszenciákat.
A fehér virágú vadgesztenye segít kipucolni fejünkből az oda nem illő gondolatokat, hogy a lényegre tudjunk koncentrálni.
Vadrózsa: ha nincs kedvünk tanulni, akkor belső erővel és energiával tölt fel minket.
Szilfa: enyhíti a vállunkra nehezedő terheket.
Vörösfenyő: önbizalom hiánynál nagyon jó segítség 
Forrásvíz: segít spontánnak lenni, és megszabadít minket a megfelelési kényszertől. 
Az olajfa és gyertyán a fizikai és szellemi fáradtságot oldja.


Napvirág: remek szer pánik ellen, vizsgák előtt!
Kékgyökér: segít önállónak lenni, és a kommunikációban 
Cseresznyeszilva: megnyugtat, és oldja a feszültséget, a stresszt...