Az életet adó víz




Az állatok és a növények akár 90, az emberi szervezet és Földünk 70 százalékban vízből áll.
A csecsemőknél ez az arány a 80 százalékot is elérheti, ugyanakkor az idősebbeknél 60 százalékra csökkenhet. A folyadékhiány a felelős számtalan civilizációs és időskori megbetegedésekért. Egy iráni orvos szerint nem beteg vagyunk, hanem szomjasak. A víz azonban gondolkodásunkért és érzéseinkért is felelős.Víz nélkül nem tudunk gondolkodni, mert agyunk több mint 90 százalékát alkotja víz. A víz tisztító tulajdonsága annak köszönhető, hogy nagyon készséges oldószer. A testben is feloldja a méreg és salakanyagokat, és megszabadítja szöveteinket és szerveinket a maradványoktól. Ezért olyan fontos, hogy elegendő vizet igyunk. A víz lát el minden élőlényt nélkülözhetetlen energiával! Nem csoda, hogy a vízben sokan
-Mózes, Keresztelő Szent János, Sebastian Kneipp-...Isten teremtő erejét látták A víz az élet forrása! A japán tudós, Massaru Emoto azt bizonyította be, hogy a gondolatok, a zene és az ima vízre gyakorolt hatása láthatóvá tehető.
Minden egyes gondolatnak megvan a maga frekvenciája, egy adott hullámhossz, pozitív vagy negatív, örömteli és építő, kellemetlen vagy romboló. A víznek olyan tartós az emlékezete, mintegy elefánté. Ez pedig azt jelenti, hogy képes mindenféle jellegű információt meghatározott frekvenciamintán tárolni, és ezt más rendszerekre -mint például az élő szervezetre átvinni. Ezért olyan alapvető fontosságú, hogy milyen vizet iszunk. Nem csak lehetőleg káros anyagoktól mentesnek és ásványi anyagokban szegénynek kell lennie, hanem energetikailag pozitív rezgésűnek is, hiszen ezt a rezgést adja tovább nekünk. A legősibb információkat a tiszta, természetes ásványvíz hordozza.
A természet Isten látható ruhája, ezért a mi feladatunk, hogy tisztán tartsuk. 
/Forrás: Massaru Emoto A víz rejtett bölcsessége/



A Bach eszenciák is ezen az elven működnek, hiszen a virágszirmokat  forrásvízben napoztatjuk, így átveszi a víz a virágokból az információt, a  gyógyító rezgést, így megsokszorozva, tisztán erősíti fel azt... és megint egy bizonyíték, hogy a legegyszerűbb dolgok a legcsodálatosabbak.