Kulcs Önmagunkhoz...




" A testünk nagyon értékes, mert benne lakozik a Mester. Ezért mondja a Biblia:
"Nem tudod te azt, hogy Isten temploma vagy" és "a Mindenható Isten benned lakozik" Rátalálhattok, hogy ki lakik bennünk, és mi van ezen a világon túl - a mindennapi gondjainkon,
a pénzkeresésen, és minden egyéb fizikai bajunkon túl. Bennünk belül több szépség, szabadság és tudás lakozik. Ha tudjuk a megfelelő módot arra,hogy kapcsolatba lépjünk ezzel, akkor ez már mind a miénk, hiszen itt van bennünk.Csak mert nem tudjuk, hogy hol a kulcs és már régóta zárva tartjuk a házat, ezért mostanra elfelejtettük, hogy ez a kincs a mienk. Ez minden. De időre van szükség, hogy bemenjünk és minden tárgyat alaposan megvizsgáljunk.
Van egy régi mondás, miszerint ha a tanítvány készen áll, akkor megjelenik a tanár.

A Mester olyan valaki, akinél ott van a kulcs ahhoz, hogy Te is Mester lehess. Az a személy, aki segíteni tud, hogy kinyissuk az ajtót és megmutatja azt, ami már eredetileg a mienk. Az a feladata, hogy segítsen megérteni, hogy te is mester vagy, s egy vagy Istennel. Mindössze ennyi a mester szerepe.
A tanítvány dolga az,hogy mesterré váljon, hogy ne kelljen örökre tanítványnak lennie.
Te már egy mester vagy, csak nem tudsz erről.
A beavatás valójában csak egy kifejezés a lélek megnyitására.Tudod, elvagyunk halmozva sok fajta akadállyal, láthatatlanokkal és láthatókkal is. Az úgynevezett beavatás az a folyamat, amikor kinyílik a bölcsesség kapuja, és a bölcsesség kiáramlik az egész világra, megáldja azt, csakúgy, mint az úgynevezett Ént. De az igazi Én mindig dicsőséges és bölcsességgel teljes, úgyhogy annak megáldására nincs szükség.

Meditáció: Valahányszor, amikor teljes szívedből, minden figyelmedet egyetlen dologra összpontosítod,az a meditáció." Ching Hai Legfelsőbb Mester