A Mantra ereje...

A Mantra isteni hangok vagy szótagok kombinációja. Keletkezésük úgy történik, hogy a Rishi, vagy a jógi, isteni transzban megkapja az Istenségtől, akihez éppen imádkozott. Minden Mantra egy lelki látomás. A Mantrában Isten kegyelme ölt testet.
A Mantra két szóból áll össze. Manas (elme), és tray (törés). Így a mantra jelentése, az elme hullámzásainak megtörése, azaz az elme felszabadítása. Amikor mantrát használ a jógi, akkor pranayamat (tudatos légzést) alkalmaz. A mantrának, képszerűnek, lüktetőnek, kell lenni. A mantra használata befolyásolja a lélegzetet, megnyugtatja a szívet, tisztítja az elmét.

Minden gondolatunk, ha sokat ismételjük megvalósul, ezért fontos, hogy pozitív gondolatokkal foglalkozzunk, azokat ismételjünk.
A szakrális mantrák ismételgetése pozitív erővel tölt meg, az életünk jó irányba változik.
Mantrázhatunk hangosan, suttogva és gondolatban.

- A hangosan kimondott mantra a fizikai síkon hoz eredményeket, ott hat.
- A suttogva kimondott mantra az asztrális síkon fejti ki hatását.

- A gondolati úton történő mantrázás a mentális világban érvényesül leginkább.

A mantra szó az elme felszabadítására utal, és olyan védikus himnuszt takar, amely gyakorlatilag egy bizonyos istenségen való meditációt idéz elő. Egy hiteles gurutól kell megkapni a tanítványnak, mert csak így van teljes hatása. A mantra lehet csak egy szó vagy csak egy mantra-mag (bídzsa), mint például az om (aum) szótag, vagy pedig állhat több szóból is. Többszöri, alig hallható ismétlését dzsapának nevezik, amely egy nagyon komoly meditációt jelent. Általában gyöngyökön, illetve imafüzéren történik a mantrázás mert ez elősegíti a koncentrációt. Vannak olyan szádhuk, (szent személyek), akik naponta több mint 100 000-szer ismétlik el Isten neveit. Íme néhány példa:


Aad Guray Nameh Mantra
Aad Guray Nameh  
Jugaad Guray Nameh  
Sat Guray Nameh 
Siri Guru Devay Nameh

Szabad fordításban:

Én meghajolva hívom az ősi Mestert,
Meghajolok a Mester által szőtt idő előtt,
Meghajolva hívom az igaz bölcsességet,
Hívom az isteni bölcsességet, meghajolok előtte.

Ez egy erős védelmi Mantra! Háromszor kell elmondani egymás után. Extra védelmet hoz létre az ember körül. Kántálhatjuk az autóban, ha biztonságban szeretnénk lenni az úton, vagy bármilyen veszélyes helyzetben. Ez a Mantra segít eltörölni a karmikus terheinket. Megvéd a balesetektől. Törli a gondolati, lelki és fizikai akadályozó tényezőket. Törli a negatív rezgéseket. Erősíti az elmét. Mágneses védelmi mezőt von a kántáló köré. 

Namaste: szanszkrit   " üdvözlöm a benned lakozó Isten(i)t "

"Nagyra becsüllek Téged, hordozóját a Világ Egének,
Hordozóját a Szeretetnek és Fénynek,
Tisztelem Benned az Igazság és Béke templomát...
Tiszteletben tartom a Csillagot, hol vagy, ha magadba mélyedsz,
és hová lelkem száll, amikor elréved,
Az Egyetlen bennünk közös honát."

Om mani padme hum Mantra

Jelentése: (Drágakő a lótuszban) Tisztelet a Lótuszkelyhében rejlő drágakőnek (vagy gyémántnak). A hat szótag hatása :
A hat szótag segít a szenvedésben való létezés hat színterének a megtisztításában.
-az Om megtisztít a boldogsághoz és a büszkeséghez való neurotikus ragaszkodástól, amely az istenek világában létezőket sújtja; Megszabadít a büszkeségtől. - Istenek szintje.
-a Ma szótag áldása a nagylelkűség gyakorlásában segít elérni a tökéletességet, a tiszta etika gyakrolásának megvalósítását segíti elő; Megszabadít a féltékenységtől. – Félistenek , féltékeny istenek szintje.
-a Ni a türelem (a várakozás) és a türelem (mások elviselése) gyakrolását mozdítja elő; Megszabadít a vágytól. – Az emberek szintje.
-a Päd a negyedik szótag a kitartásban segít tökéletesedni; Megszabadít a butaságtól, az előítéletektől. – Az állatok szintje.
-a Me a koncentrálásban segít; Megszabadít a szegénységtől úgy, hogy a birtoklási vágytól szabadít meg. – Megváltásra váró kóbor szellemek (éhes szellemek) szintje
-a Hum az utolsó, a hatodik szótag, a bölcsesség gyakorlásában segít. Megszabadít a gyűlölettől, az agressziótól. – A pokol szintje.

E hat erény (tökéletesség) útja az, amelyet a három idő (jelen, múlt, jövő) minden buddhája bejár.
Az Om Mani Padme Hum, hat szótagja azt jelenti, hogy attól a gyakorlattól függően, amely a módszer és a bölcsesség láthatatlan egysége, az ember tisztátlan testét, beszédét és szellemét Buddha tiszta testévé, beszédévé és szellemévé tudja átalakítani.

/Forrás:Blog.poet.hu/Mantra/